Főoldal / Főzelékek / Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • olíva olaj
  • tejföl
  • liszt 
  • petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • ecet 
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot, és a babérlevelet.

Fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, és el kezdem főzni.

Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, és összeforralom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, és szórok rá petrezselymet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére