Főoldal / Desszertek / Tejfölös pogácsa a Dédi receptje

Tejfölös pogácsa a Dédi receptje

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös pogácsa a Dédi receptje

Tejfölös pogácsa a Dédi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg puha margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 1 ek. só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan lisztezzük, és összehajtjuk. Így pihentetjük 15 percig . Ezt a műveletet még háromszor megismételjük.

Az utolsó pihentetés után 1cm vastagra kinyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és még 15 percig kelesztjük. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, és meg szórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Ebből két gáztepsi mennyiség lesz, 3 nap múlva is puha, már ha marad belőle.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére