Főoldal / Levesek / Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)

Levesbetétnek:

  • levesgyöngy
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk majd kockákra felvágjuk. Kisebb fazékba tesszük és bb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller megpuhul.

Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzá adjuk a főzőtejszínt, Ízlés szerint fűszerezzük őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár perc alatt összeforraljuk az egészet.

Melegen, levesgyönggyel tálaljuk.

Tejszínes zellerkrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (121 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére