Troika szelet
Hozzávalók:Az alaphoz:
A csokis krémhez:
A zseléhez:
A marcipános réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, amikor már félkemény, lassan hozzá adagoljuk a porcukrot, a végén pedig a darált mandulát keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ez az adag egy kisebb tepsire elég, vagy egy 24 cm átmérőjű torta formához.
A krémhez a vizet a cukorral feltesszük főzni, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. (ez kb. 8 perc), majd hagyjuk kihűlni.
A tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzá csurgatjuk a kihűlt cukorszirupot, majd belekeverjük kis adagokban a vajat és végül a kakaót. A kihűlt alapra kenjük rá ezt a krémet és betesszük a hűtőbe.
A zselét megfőzzük, kihűtjük, majd óvatosan a csokikrém tetejére öntjük és elsimítjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk, a sütemény méretére vágjuk és a megdermedt zselé tetejére simítjuk. A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és amikor már langyosra hűlt, a marcipán tetejére simítjuk.
Célszerű a csoki dermedésekor a szeleteket megjelölni, mert elég nehéz a szeletelés.
Tényleg finom sütemény, amolyan emeletes élvezet.