Vanília fagyi – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Válaszuk ketté a tojásokat. A sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig.
A mandulatejet öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni), majd csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zselatint, keverjük simára és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe, kb fél órára.
A tojásfehérjéket verjük fel, amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, és verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. A behűtött kókuszkrémet is verjük kemény habbá. (Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét.)
Amikor a vaníliás krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával. Végül a kókuszkrémet is forgassuk bele.
Öntsük a krémet egy szilikon formába vagy műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba 2-3 órára, majd tálaljuk gyümölccsel vagy gyümölcs öntettel.
Ha tovább áll a fagyasztóban és nagyon kemény, akkor fogyasztás előtt legalább 15 perccel vegyük ki, hogy megpuhuljon.