Főoldal / Levesek / Vargányás sertésragu leves

Vargányás sertésragu leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vargányás sertésragu leves

Vargányás sertésragu leves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 húsleves kocka vagy házi vegeta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 szelet zellergumó
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál szárított vargánya

A rántáshoz:

  • 2 ek. étolaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. piros paprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Levesbetét:

  • rövid cérnametélt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A gombát langyos vízben áztatjuk, majd leszűrjük és többször folyóvíz alatt átöblítjük.

A húst feldaraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés étolajon megpároljuk. Rátesszük a húst, hozzáadjuk  a húsleveskockát vagy a házi vegetát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félkészre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Átpirítjuk, majd felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, készre főzzük, utána fűszerezzük és bazsalikommal ízesítjük.

Az étolajon a liszttel, fokhagymával zsemle színű rántást készítünk, paprikával meghintjük.
Vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Leves betétként, rövid cérnametéltet készítünk hozzá.

Mentés

Mentés

Vargányás sertésragu leves 4.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére