Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros-gombás csirkemell

Vörösboros-gombás csirkemell

Vörösboros-gombás csirkemell

Vörösboros-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 teáskanálnyi őrölt paprika
  • 1/2 – 1 dl száraz vörösbor
  • friss zöldpetrezselyem
  • só, bors
  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és a zúzott fokhagymával.

Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)

Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.

Laura (56 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére