Főoldal / Sertés ételek / Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

Fűszeres húspogácsák hagymás krumplival

Hozzávalók:

  • 50dkg darált hús (sertés comb…)
  • 1 zsemle
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • néhány friss bazsalikom levél
  • friss aprított rozmaring
  • friss vagy szárított majoránna
  • só, bors és olaj a sütéshez
  • Hagymás krumplihoz:
  • 1kg burgonya
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • só,bors
  • kevés olaj vagy zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

Összekeverjük a darált húst az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymával, a tojással, a vízbe vagy tejbe áztatott zsemlével, az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sóval, borssal fűszerezzük.
Nedves kézzel apró pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajon, közepes hőfokon, szép pirosra megsütjük.

A hagymát apróra vágjuk kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és apró kockákra (1x1cm) vágott burgonyát. Egy darabig fedő nélkül pirítjuk meg-meg keverve, majd lefedve addig pároljuk, míg a krumpli megpuhul. Sózzuk.
(a burgonyát elő is főzhetjük pár perc alatt, úgy hamarabb elkészül)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére