Főoldal / Sertés ételek / Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival

Fűszeres húspogácsák hagymás krumplival

Hozzávalók:

  • 50dkg darált hús (sertés comb…)
  • 1 zsemle
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • néhány friss bazsalikom levél
  • friss aprított rozmaring
  • friss vagy szárított majoránna
  • só, bors és olaj a sütéshez
  • Hagymás krumplihoz:
  • 1kg burgonya
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • só,bors
  • kevés olaj vagy zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

Összekeverjük a darált húst az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymával, a tojással, a vízbe vagy tejbe áztatott zsemlével, az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sóval, borssal fűszerezzük.
Nedves kézzel apró pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajon, közepes hőfokon, szép pirosra megsütjük.

A hagymát apróra vágjuk kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és apró kockákra (1x1cm) vágott burgonyát. Egy darabig fedő nélkül pirítjuk meg-meg keverve, majd lefedve addig pároljuk, míg a krumpli megpuhul. Sózzuk.
(a burgonyát elő is főzhetjük pár perc alatt, úgy hamarabb elkészül)

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére