Zöldfűszeres fasírt hagymás krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Összekeverjük a darált húst az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymával, a tojással, a vízbe vagy tejbe áztatott zsemlével, az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Nedves kézzel apró pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajon, közepes hőfokon, szép pirosra megsütjük.
A hagymát apróra vágjuk kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és apró kockákra (1x1cm) vágott burgonyát. Egy darabig fedő nélkül pirítjuk meg-meg keverve, majd lefedve addig pároljuk, míg a krumpli megpuhul. Sózzuk.
(a burgonyát elő is főzhetjük pár perc alatt, úgy hamarabb elkészül)