Főoldal / Desszertek / Áfonyás-fehércsokis cupcake

Áfonyás-fehércsokis cupcake

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás-fehércsokis cupcake

Áfonyás-fehércsokis cupcake

 

 

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 1 dl tej
  • 2 dl natúr joghurt
  • 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 1 marék áfonya

A mázhoz:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1/2 dl tejszín
  • pár csepp ételfesték (lila vagy rózsaszín)

A díszítéshez:

  • áfonya
  • csoki levelek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit az áfonya és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és egynemű masszává keverjük.
A fehér csokis masszát a muffin papírral kibélelt formákba adagoljuk, minden mélyedést 2/3 részig megtöltve a masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek e)

A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és csomómentesre keverjük. Ízlés szerinti ételfestékkel megszínezzük, majd a hűtőbe tesszük 20-30percre, hogy kicsit megkössön. A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a hűtőből kivett és átkevert mázzal, majd ízlés szerint áfonyaszemekkel és csokoládé levelekkel díszítjük.

Az áfonyás-fehércsokis cupcake-t, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Áfonyás-fehércsokis cupcake 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére