Áfonyás-fehércsokis cupcake
Hozzávalók:(12 darabhoz) A tésztához:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit az áfonya és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és egynemű masszává keverjük.
A fehér csokis masszát a muffin papírral kibélelt formákba adagoljuk, minden mélyedést 2/3 részig megtöltve a masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek e)
A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és csomómentesre keverjük. Ízlés szerinti ételfestékkel megszínezzük, majd a hűtőbe tesszük 20-30percre, hogy kicsit megkössön. A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a hűtőből kivett és átkevert mázzal, majd ízlés szerint áfonyaszemekkel és csokoládé levelekkel díszítjük.
Az áfonyás-fehércsokis cupcake-t, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.