Főoldal / Torták / Áfonyás mascarpone torta

Áfonyás mascarpone torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás mascarpone torta

Áfonyás mascarpone torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 ek. áfonya dzsem
  • 2 ek. porcukor

A tetejére:

  • 5 dl hulala tejszín
  • 2 ek. áfonya dzsem
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanálszám belekeverjük, a cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a tojásokat.

Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, megütögetjük, hogy egyformán szétterüljön a formában. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 10 percig benn hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A hulala tejszínt az 5ek áfonyadzsemmel keményre felverjük, félretesszük.

A mascarponehoz hozzákeverjük az áfonya dzsemet, robotgéppel összekeverjük, majd adunk hozzá a keményre vert áfonyás tejszínből 5  púpos evőkanálnyit.

A kihűlt tortát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel, betakarjuk a másik lappal, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel. A tetejét az áfonyás tejszínhabbal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Fogyókúrás mert nyírfa cukor van benne. A Hulalához adhattok lekvárt mert így is kemény hab lesz belőle. Ha más tejszínt használtok akkor egy habfixálót is tegyetek bele.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére