Almás krémes II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almát elszeleteljük és sorba tesszük a tepsibe, majd 180 fokon 10-15 perc alatt elősütjük. Míg az alma sül elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert tojáshabot. A piskótamasszát a tepsiben lévő almára simítjuk, és visszatesszük a sütőbe ahol tűpróbáig sütjük. (kb 20perc) Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből úgy, hogy az alma kerüljön felülre, és hűlni hagyjuk.
A pudingokat a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Még melegen beleforgatjuk a tojásfehérjéből és a 6 evőkanál cukorból vert kemény habot. A krémet sütemény tetejére simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A tejszínt kemény habbá felverjük és a kihűlt vaníliás krém tetejére simítjuk. (állati tejszín használata esetén használjunk habfixálót) A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal, majd kockákra vágva kínáljuk.
Receptbeküldő: Szilvia