Almás rózsa Maja konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztákat hosszában 3 részre vágjuk, így lesz 6 csíkunk. A csíkokat középen ketté vágjuk, így lesz 12 db tésztacsík.
A muffin sütőt kibéleljük muffin papírral.
Az almákat ketté vágjuk, kiszedjük a magházukat, és vékonyan felszeleteljük, citrom levet csavarunk rá hogy ne barnuljon meg.
Az első tészta csíkot megkenjük tojássárgával és rá sorakoztatjuk az almát úgy, hogy a feléig kilógjanak, és kissé takarják egymást. Ráhajtjuk a tészta alsó felét, és lenyomkodjuk. Megszórjuk fahéjas-cukorral, és szorosan feltekerjük. Beletesszük a muffin formába. Minden tésztacsíkkal így járunk el.
Előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Ha szükséges, tegyünk a tetejére sütőpapírt, így az alma széle nem ég meg.
Még melegen megszórjuk kristálycukorral, ami ráolvad, így a rózsák fényesek lesznek.
Tipp / megjegyzés:
Mutatós, gyors, egyszerű vendégváró süti.