Főoldal / Levesek / Almás rózsa Maja konyhájából

Almás rózsa Maja konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás rózsa Maja konyhájából

Almás rózsa Maja konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 cs. 2 darabos leveles tészta
  • 3-4 db alma
  • 2 tojás sárgája
  • fahéjas cukor
  • cukor
  • citromlé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kinyújtott leveles tésztákat hosszában 3 részre vágjuk, így lesz 6 csíkunk. A csíkokat középen ketté vágjuk, így lesz 12 db tésztacsík.

A muffin sütőt kibéleljük muffin papírral.

Az almákat ketté vágjuk, kiszedjük a magházukat, és vékonyan felszeleteljük, citrom levet csavarunk rá hogy ne barnuljon meg.

Az első tészta csíkot megkenjük tojássárgával és rá sorakoztatjuk az almát úgy, hogy a feléig kilógjanak, és kissé takarják egymást. Ráhajtjuk a tészta alsó felét, és lenyomkodjuk. Megszórjuk fahéjas-cukorral, és szorosan feltekerjük. Beletesszük a muffin formába. Minden tésztacsíkkal így járunk el.

Előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Ha szükséges, tegyünk a tetejére sütőpapírt, így az alma széle nem ég meg.

Még melegen megszórjuk kristálycukorral, ami ráolvad, így a rózsák fényesek lesznek.

Tipp / megjegyzés:
Mutatós, gyors, egyszerű vendégváró süti.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére