Főoldal / Desszertek / Anikó szelet

Anikó szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Anikó szelet

Anikó szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 17 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 9 ek. cukor

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)

A szóráshoz:

  • kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A szokásos módon megfőzzük a pudingot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.
Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk.

Anikó szelet 3.59/5 (27 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére