Boleró torta
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojáshoz hozzáadjuk a porcukrot csipet sóval habosra kikeverjük. Lassan hozzáadjuk az olajat és azzal is kihabosítjuk. Végül belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült lapot kettő lapra vágjuk és megkenjük a lekvárral. Majd még forrón a tetejére simítjuk a porcukorral kikevert tejfölt is.
Hűtőbe tesszük.
A vizet a porcukorral és a pudinggal kikeverjük. Alacsony lángon besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az italport. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a tejföl tetejére simítjuk.
A tetejére, a felvert tejszínhabból rózsákat nyomunk díszítésnek.