Burek Maja konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A rántáshoz:
A túrós töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kisodorjuk olyan nagyra amilyenre csak tudjuk.
A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk és a tésztára kenjük. Négybe hajtjuk a tésztát, és tálra téve 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Majd kivesszük a hűtőből, hengerré formáljuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Minden bucit alaposan átgyúrunk hogy a rántást beledolgozzuk a tésztába.
A piteformába sütőpapírt teszünk. A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük. (ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele)
Az első tésztát hosszú téglalapra nyújtjuk, akkorára, ami körbe éri a sütőnket, megkenjük a túrós krémmel és feltekerjük. Körberakjuk vele a formánk külső részét. A következő tésztát ugyan így készítjük el, és addig rétegezzük amíg a formánk megtelik.
Majd180 fokra előmelegített sütőbe aranyszínűre sütjük, ha kihűlt porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A megmaradt tésztából készíthetünk például gyümölcsös rétest. De fóliába csomagolva a fagyasztóba is tehetjük a megmaradt tésztát, mert jól bírja a fagyasztást.