Főoldal / Desszertek / Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 közepes burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 1 cs. élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek só

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • pici tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón átnyomjuk.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a rámát, a tejet, a tojás sárgáját, a sót, és alaposan összegyúrjuk. Ha túl puha a tésztánk tegyünk hozzá még lisztet.

Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 részre hajtjuk. Ezután 2 cm vastagra sodorjuk, és a tetejét berácsozzuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól kellő távolságra, és letakarva 10 percet kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással a burgonyás pogácsa tetejét.

180fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A tészta állaga függ a liszttől és a burgonyától. Ezért ha túl puha, tegyünk még hozzá annyi lisztet, hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére