Churros csokis mártogatóssal
Hozzávalók:
A forgatáshoz:
A csokis mártogatóshoz:
|
|
Elkészítés:
Egy kisebb fazékban felforraljuk a vizet a porcukorral, és a sóval, majd a két evőkanál olajat is belekeverünk. Hozzáöntjük a lisztet és fakanállal jól kikeverjük, hogy sima legyen, pont úgy, mint a képviselőfánk tésztáját.
Hagyjuk pihenni a masszát, addig feltesszük az olajat melegedni. (Nem kell túl sok, pár centi magas legyen és jó forrónak kell lennie. )
Mire az olaj felmelegszik, addigra a massza is hűlt egy kicsit, bekanalazzuk egy habzsákba és egyből a forró olajba nyomunk belőle. Egy ollóval elvágjuk a tésztát kb 8-10 centinként. Egyszerre csak pár darabot sütünk, mert nagyon gyorsan megsülnek.
Ahogy barnul már fordítjuk is, majd papírtörlőre szedjük a fánkokat.
Még forrón megforgatjuk őket a fahéjas porcukorban.
A csokiszósz hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és felmelegítjük. Nem kell forralni, csak amíg elolvad a csoki, ezt el lehet készíteni még az elején, akkor pont ehetőre hűl, és ahogy hűl, úgy még sűrűsödik.
Tipp / megjegyzés:
Egy újabb fánk, ez a spanyol finomság.
A lényeg, hogy legyen egy jó habzsák megfelelően nagy csillag kinyomóval, akkor gyorsan megy. Ha nincs kéznél habzsák, egy erős zacskó is megteszi, aminek a csücskét levágjuk, akkor nem lesz szép mintás, de úgy is finom. Ez nem nagy mennyiség, de ez a fánk csak frissen finom, másnapra megpuhul, érdemes csak annyit készíteni, ami gyorsan elfogy.
Úgy is lehet készíteni, hogy a kis rudakat először egy tálcára nyomjuk, majd villával emeljük az olajba. Érdemes az elsőnél tesztelni az olaj hőmérsékletét.