Főoldal / Desszertek / Citrom fagyi – paleo

Citrom fagyi – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citrom fagyi – paleo

Citrom fagyi - paleo

Hozzávalók:

  • 4 kisebb tojás kettéválasztva
  • 1,5 dl frissen facsart citromlé
  • 1 dl víz
  • 1 lime leve (opcionális)
  • 1 citrom reszelt héja (lehetőleg bio)
  • 1 lime reszelt héja
  • kb. 15 dkg por alakú eritrit ( ízlés szerint)
  • 2 púpozott tk. zselatinpor
  • 1,5 dl behűtött kókuszkrém habbá verve (opcionális)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig.

A citromlevet, lime levet és a vizet öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni). Csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zselatint és hűtsük ki, majd tegyük be a hűtőbe, kb fél órára.

A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. A behűtött kókuszkrémet is verjük kemény habbá. (Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét.)

A citrom fagyinál nehéz eltalálni a pont megfelelő mennyiségű édesítőszert, hogy jó citromos íze maradjon, édes is legyen, de ne túlságosan. Ezt mindenki ízlése szerint adagolja kóstolás után.

Amikor a citromos krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával, végül a kókuszkrémet is. Öntsük a krémet egy tetszőleges formába és tegyük a fagyasztóba pár órára, majd gombócozva tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére