Főoldal / Desszertek / Cseresznyerakás

Cseresznyerakás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyerakás

Cseresznyerakás

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 4 zsemle
  • 1,5 doboz tejföl
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg margarin
  • 50 dkg magozott cseresznyebefőtt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük( gázsütő 3.fokozat ).
A tejet felforraljuk.

A zsemléket lehetőleg egyforma apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk.

A tejfölt egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromlevet, és jól összekeverjük.

A megpuhult zsemlekockákat a tejfölös masszába forgatjuk.

Egy mély tűzálló tálat vastagon kikenünk margarinnal. Belesimítjuk a tejfölös- zsemlés keverék felét.

A cseresznyét lecsepegtetjük, a felét rászórjuk a zsemlekockákra, majd beborítjuk a maradék masszával és a tetejét megszórjuk cseresznyével.

20-25 perc alatt megsütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Melegen hidegen is nagyon finom édesség, ráadásul felhasználható hozzá a megmaradt, kicsit megszikkadt zsemle is.

1 adag : 580 kcal

Beküldő: Alexandra Wagensommer

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére