Csirke tagine, kuszkusz és kamut körettel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirke combokat bepácoljuk a 3 gerezd zúzott fokhagymával elkevert kefirben, amihez egy teáskanál curry keveréket, a mézet és borsot is hozzáadjuk. Minimum2 órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár egy egész éjszakát is érlelhetjük benne. Néha forgassuk át, hogy mindenhol jól átjárhassa a pác.
Elővesszük a tagine-t és felforrósítjuk. A combokat a páccal együtt beleöntjük majd lefedjük és hagyjuk, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Ekkor kicsit megpirítjuk az összes oldalát, majd beleöntjük a megmosott kamutot, 4 dl hideg vizet, és megsózzuk. Lefedve főzzük, meg-meg kevergetve, és szükség szerint pótoljuk a vizet, hogy jól meg tudja magát szívni a kamut, nehogy kemény maradjon. (nekem kb +1 dl kellett hozzá)
Mialatt ez készül, 2 gerezd fokhagymát összezúzunk és elkeverjük egy kis só társaságában a joghurtban, majd félretesszük a hűtőbe.
A kuszkuszhoz felforralunk 2 dl vizet, ráöntjük a kuszkuszra, hozzáadunk egy csipet sót, majd lefedjük. (10 perc tuti elég neki)
Amikor már majdnem telesen puha a kamut, betesszük a pitákat a 250 fokos sütőbe légkeverés- grill funkcióra., és aranybarnára sütjük őket.
A tálalás: keverjük össze a kuszkuszt, vágjuk félbe a pitákat, öntsük kis tálkákba a joghurtos szószt, tegyük az asztal közepére a tagine-nal együtt. (Ha kedved tartja, és van otthon díszítsd mentával.)
Jó étvágyat kívánok!
nutsnroll.blogspot.co.uk