Csirkemájas padlizsántekercs polentával
Hozzávalók:
Polenta hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánt vékonyra leszeletelni, minden csirkemájat félbevágni.
Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat önteni, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütni.(pár perc)
Ezután tálcára szedni és kihűteni, majd sózni és megszórni őrölt borssal. (a sózással óvatosan bánni!!!)
A félbevágott csirkemájakat enyhén besózni, megszórni ízlés szerint őrölt borssal, és majorannával.
Egy szelet bacont lefektetni, majd ráhelyezni egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig rátenni egy fél befűszerezett csirkemájat. Ezután feltekerni, majd egy kiolajozott tepsibe, egymásmellé helyezni a tekercseket.
A tejfölt simára keverni a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére önteni. Ezután alufóliával lefedni, majd a sütőbe tenni.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve párolni, majd a fóliát levenni, és reszelt sajttal megszórni.
Ezután visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.
A tejet és a vizet egy edénybe önteni, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már jól felmelegedett állandó keverés mellett, hozzáadni a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzni, még teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverni a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzni.
Egy tálcát vékonyan lekenni olajjal, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani. Ezután teljesen kihűteni.
A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval, korongokat szaggatni.
Egy teflon serpenyőbe egy-két kanál olajat hevíteni, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínálni.