Főoldal / Desszertek / Csokiláva

Csokiláva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokiláva

Csokiláva

Hozzávalók:

  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg liszt

A formák kikenéséhez:

  • vaj
  • kristálycukor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat és a felkockázott csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd a tűzről levéve félretesszük.

A cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük a vajas csokoládét, és finoman összeforgatjuk.

Négy darab muffin vagy szufléformát kikenünk vajjal, meghintjük kristálycukorral, majd egyenletesen elosztjuk bennük a csokikrémet.

170 fokos sütőben 10–11 perc alatt megsütjük.

A sütiket kínálhatjuk a formában, vagy kiboríthatjuk a formából, porcukorral meghintjük, és ízlés szerint gyümölccsel, vagy fagyival tálaljuk.

Csokiláva 5.00/5 (2 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére