Főoldal / Ünnepi ételek / Mézeskalács ládikó

Mézeskalács ládikó

Mézeskalács ládikó

Mézeskalács ládikó

Hozzávalók:

  • 60 dkg rizsliszt
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 30 dkg vegyes virágméz
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. őrölt szegfűszeg
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás

A díszítéshez: (íróka)

  • 1 db tojásfehérje
  • kb. 20 dkg porcukor
  • egy-két csepp piros ételszínező
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk. A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat.

Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.

Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először írókával díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk, és az íróka segítségével összeragasztjuk azokat.

A maradék tésztából karácsonyi motívumokat szúrhatunk ki, és ezekkel meg is tölthető a doboz.

Tipp / megjegyzés:
Elkészítése nem bonyolult, csak időigényes!

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére