Csokiözön torta
Hozzávalók:(28 centis tortaformához) A tortalaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt három egyforma lapra vágjuk.
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük.
A tejszínt habbá verjük, a csokoládét felaprítjuk.
Amikor a puding langyosra hűlt, kikeverjük a mascarponeval és hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. Végül beleforgatjuk az apró csokoládét.
A tortalapokat összetöltjük a krémmel úgy, hogy visszatesszük a tortaformába. Majd betesszük a hűtőbe pár órára, hogy szépen összeálljon és megdermedjen.
A csokoládét az olajjal és a margarinnal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, óvatosan eltávolítjuk róla a formát, majd bevonjuk a csokoládémázzal.
A tetejét és az oldalát csokoládéval valamint ostyarudakkal díszítjük.