Főoldal / Torták / Csokiözön torta

Csokiözön torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokiözön torta

Csokiözön torta

Hozzávalók:

(28 centis tortaformához)

A tortalaphoz:

  • 7 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpör
  • 1/2 dl étolaj
  • 1/2 dl víz

A krémhez:

  • 125g mascarpone (fél doboz)
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 2 ek. cukor
  • 5 dkg étcsokoládé

A tetejére:

  • 10 dkg tábla étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 dl olaj

A díszítéshez:

  • csokoládék vegyesen
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt három egyforma lapra vágjuk.

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük.
A tejszínt habbá verjük, a csokoládét felaprítjuk.
Amikor a puding langyosra hűlt, kikeverjük a mascarponeval és hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. Végül beleforgatjuk az apró csokoládét.

A tortalapokat összetöltjük a krémmel úgy, hogy visszatesszük a tortaformába. Majd betesszük a hűtőbe pár órára, hogy szépen összeálljon és megdermedjen.

A csokoládét az olajjal és a margarinnal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, óvatosan eltávolítjuk róla a formát, majd bevonjuk a csokoládémázzal.

A tetejét és az oldalát csokoládéval valamint ostyarudakkal díszítjük.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére