Csöröge fánk tojásfehérje nélkül – paleo
Hozzávalók:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük el. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrjuk össze. Hagyjuk állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá pár evőkanál nyílgyökérport még.
Egy nyújtólapot hintsünk meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
Vágjuk fel rombusz alakúra, a közepébe is vágjunk 2 csíkot. Ez pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb.
Közepesen forró olajban süssük meg mindkét oldalát szép aranysárgára. A megsült fánkokat szedjük itatós papírra, majd ízlés szerint szórjuk meg por alakú édesítővel. Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.
Könnyen kezelhető a tészta, formázható és finom az íze. Áthúzogatni nem tudtam azért, csak felvágtam. Ahhoz keményebb tésztát kéne készíteni, de nekem pont így tetszik az állaga.