Főoldal / Desszertek / Csöröge fánk tojásfehérje nélkül – paleo

Csöröge fánk tojásfehérje nélkül – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csöröge fánk tojásfehérje nélkül – paleo

Csöröge fánk tojásfehérje nélkül - paleo

Hozzávalók:

  • 18 dkg nyílgyökérpor
  • 2 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 1,5 dkg útifűmaghéj
  • 3-4 ek. eritrit (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 15 dkg kókuszkrém (sűrű, de picit folyékony, kb tejföl sűrűségű)
  • 1 ek. citromlé
  • 3 közepes tojássárgája

Továbbá:

  • pár ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő a nyújtáshoz
  • kókuszolaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük el. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrjuk össze. Hagyjuk állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 10 perc után még mindig nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá pár evőkanál nyílgyökérport még.

Egy nyújtólapot hintsünk meg kevés nyílgyökérporral vagy tápiókával és 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát.

Vágjuk fel rombusz alakúra, a közepébe is vágjunk 2 csíkot. Ez pizzavágóval vagy derelyevágóval a legegyszerűbb.

Közepesen forró olajban süssük meg mindkét oldalát szép aranysárgára. A megsült fánkokat szedjük itatós papírra, majd ízlés szerint szórjuk meg por alakú édesítővel. Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

A kész fánknak nincs kókuszíze vagy szódabikarbóna íze, legalábbis én nem érzem rajta.

Könnyen kezelhető a tészta, formázható és finom az íze. Áthúzogatni nem tudtam azért, csak felvágtam. Ahhoz keményebb tésztát kéne készíteni, de nekem pont így tetszik az állaga.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére