Főoldal / Torták / Csupa epres csoda (diabetikus recept)

Csupa epres csoda (diabetikus recept)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa epres csoda (diabetikus recept)

Csupa epres csoda (diabetikus recept)

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojássárgája
  • 30 ml folyékony süssina édesítő
  • 26 dkg diabetikus sütemény liszt
  • 20 g sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 4 tojás kemény habja

A krémhez:

  • 2 cs. eper pudingpor
  • 6 dl laktózmentes tej
  • 30 ml folyékony édesítő
  • 500 dkg eper
  • 1 tábla diabetikus csokoládé
  • 5 dkg olvasztott laktózmentes margarin
  • 2 dl laktózmentes tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgákat kihabosítjuk az édesítővel,majd hozzáadjuk a piskóta többi hozzávalóját, végül beforgatjuk a tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és az asztalhoz ütögetve, hagyjuk hogy egyenletesen elterüljön a formában. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Míg sül a tészta sűrűre főzzük a pudingot a tejben és ízlés szerint édesítjük.

A megtisztított epret, leszárítjuk, és kiveszünk belőle 16 szem kb. egyforma epret a díszítéshez. A pudingot fellazítjuk a tejszín felével, és kiveszünk belőle a torta oldalának a bevonásához, majd a maradékba az epret belekeverjük. A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, és a lapokat megtöltjük az epres krémmel, majd egymásra fordítjuk.

A csokit felolvasztjuk a margarinnal, és a félretett eprek alsó felét belemártjuk. A maradék csokival a torta tetejét bevonjuk, az oldalát a pudingkrémmel. Díszítjük az eperszemekkel és a maradék tejszínhabbal.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére