Főoldal / Desszertek / Desszert teknős

Desszert teknős

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Desszert teknős

Desszert teknős 2

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 ek. porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 dl tejszín ( Oké Habmeste v. Hulala a legjobb)
  • 1 cs. piskóta tallér
  • 3 banán
  • 1 citrom
  • 6 db kivi
  • 2 db szegfűszeg
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét.

A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan ( a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel.

Ezt követően egy tálcán ovális alakban teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskóta tallért, aztán kisebb átmérőben ismét egy sor krémet és újabb sor piskóta tallért.

Tetejét a citromos krémmel zárjuk, majd kivi szeletekkel beborítjuk.

A banánból elkészítjük a teknős lábait illetve farkincáját, a citrom feléből és a szegfűszegből pedig a fejét. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére