Főoldal / Desszertek / Dinnyés-kókuszos misu

Dinnyés-kókuszos misu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dinnyés-kókuszos misu

Dinnyés-kókuszos misu

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 3 db tojás
  • 4 ek. xilit
  • pár csepp vanília kivonat
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • A tetejére:
  • kakaópor vagy reszelt csoki
  • A babapiskóta forgatásához:
  • kb. 1,5-2 dl főzött kávé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A héj nélküli dinnyét felkockázzuk, a magokat eltávolítjuk és a kókuszreszelékben megforgatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, majd a mascarponét is. Vaníliával ízesítjük.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.

A babapiskótákat megmártjuk a kávéban (nem áztatjuk), aki úgy gondolja, hogy kell a kávéba cukor vagy édesítőszer tehet bele. Egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk a babapiskótákat. Erre jön a mascarpone krém fele, majd a dinnyekockák, újabb sor babapiskóta, végül krémmel zárjuk a rétegezést.
Tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokival megszórjuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután szépen szeletelhető és fogyasztható.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére