Diós almás csokitorta – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a totukrémet, az almalekvárt és elkeverjük. (Ha nincs totukrémed, sűrű kókuszkrémet is használhatsz.)
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kókuszolajat és langyosra hűtjük. Apránként a tojásos masszához keverjük.
A darált diót elvegyítjük a kakaóporral és a vaníliával, majd a masszába forgatjuk. Egy 21 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd 165 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
Magában is finom, de kókuszkrémmel, lekvárral is tálalhatjuk. ( Én most kókuszkrémet kevertem ki pár evőkanál almalekvárral és az került a tetejére.)