Diós gyümölcsös rahátos piskóta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A diót megpirítom és nyújtófával összetöröm.
A tojások fehérjéből kemény habot verek ,ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavarom a pirított diót, az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot , a gyümölcsöt, a sütőport és a lisztet.
Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm.(tűpróba).
A rahát török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség.
Ha nincs rahátotok akkor dióból és gyümölcsből annyival többet tegyetek.
Összeállítás:
Ostyalap+lekvár+piskóta+lekvár+ostyalap.
Tetejére cukormáz, vagy csokoládémáz jön, de ez elhagyható.