Duplán túrós bukta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A csurgatáshoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót kissé áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kefirt, az olajat, és a megkelt élesztőt. Végül belekeverjük a lisztet, és jól kidagasztjuk. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) A tésztát kelesztőtálba tesszük, lezárjuk és duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.A hozzávalókat összekeverjük krémes állagúra.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk belőle, majd a közepére halmot teszünk a töltelékből. Feltekerjük, megnyomkodjuk a két végét, és buktákat formázunk belőle.
A 23 ×38 cm -es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk és még 20 percig letakarva,meleg helyen kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30perc alatt készre sütjük. Amikor megsültek, akkor még kb. 10 percig a tepsiben hagyjuk őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
Gőz fölött a csokit felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat, és a buktákra csepegtetjük.