Főoldal / Desszertek / Epres-krémes kocka

Epres-krémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres-krémes kocka

Epres-krémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • 6 dkg tönköly liszt világos
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 6 g sütőpor
  • 3 ek.víz

A krémhez:

  • 1 db tojás
  • 180 ml tej
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • 22 dkg natúr joghurt

A tetejére/rétegezéshez:

  • 4 dl tejszín
  • 50 dkg eper
  • kakaópor-opcionális
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojás fehérjéből, a vízzel, és az apránként hozzáadott cukorhelyettesítővel habot verünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztben elkevert keményítőt és a sütőport.
Sütőpapírral fedett 28×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A tejet, tojássárgát, az étkezési keményítőt, és a cukorhelyettesítőt csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon besűrítjük. Még melegen hozzákeverjük a felvert tojás fehérjét és hozzáadjuk a joghurtot. Kihűtjük.

Miután kihűlt a tésztalap, ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, rárakjuk a félbevágott eperszemek felét, befedjük a másik tészta lappal, rákenjük a maradék krémet, majd az eper is rákerül.

Felvert tejszínnel beborítjuk és ízlés szerint kakaóporral díszítjük.
2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

 

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére