Főoldal / Kelt tészták / Fahéjas virágok

Fahéjas virágok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas virágok

Fahéjas virágok

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 7,5 dkg cukor(nálam Sukrin édesítőszer)
  • kb. 60 dkg liszt
  • pici só
  • 7 g szárított élesztő
  • 7 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 8 dkg porcukor(Sukrin porcukor)
  • kb. 1,5-2 ek. őrölt fahéj (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vaj kivételével mindent a mixer táljába pakolunk, és dagasztani kezdjük. Célszerű a lisztet apránként adagolni, így látjuk, hogy mennyit vesz fel a tészta. Pár perc után az olvasztott vajat is lassan hozzáadjuk, és sima hólyagos tésztát dagasztunk belőle.

Inkább közepesen kemény legyen a tészta, ne lágy, mert akkor nehéz lesz formázni. Letakarva fél óráig kelesztjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, és 6-6 csíkra vágjuk fel. Ne legyen túl széles és túl hosszú, kb. 6 cm széles és 18 cm hosszú, akkor kis formásak lesznek és pont illeszkednek a muffin-sütő mélyedéseibe.

A puha vajat elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, ezzel kenjük meg a tészta csíkokat, megformázzuk a kis virágokat és kiolajozott muffin tepsibe rakosgatjuk.(tehetünk bele papírt is, de ez el is maradhat)

Formázás után még 20 percet pihentetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Finomak lettek, ízlett a családnak:)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére