Főoldal / Vegetáriánus / Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 1/2 zacskó fehér spárga (10 síp)
  • tejföl
  • kapor
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • citrom
  • fehér bor
  • citromos olaj
  • 1 db nagyobb krumpli
  • olíva olaj
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végüket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.

A citromból vágok egy szeletet és félreteszem, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem.

Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, citrom karikával, és kaporral díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére