Fokhagymás töltött hús

Hozzávalók:
- 1 egész dagadó
 
- 3 zsemle
 
- 1 fej vöröshagyma
 
- 3 gerezd fokhagyma
 
- 1 tojás
 
- só
 
- majoránna
 
- őrölt bors
 
- bazsalikom
 
- 1 csokor petrezselyem
 
- fokhagymapor
 
- olaj
 
- leves kocka
 
- 1/2 dl víz
 
 
 | 
| Elkészítési idő: | 
2 óra | 
Fogyókúrás: | 
nem | 
 
| Költség: | 
1500-2000 FT | 
Vegetáriánus: | 
nem | 
 
| Adagok: | 
6 főre | 
Gluténmentes: | 
nem | 
 
| Nehézség: | 
Egyszerű | 
Laktózmentes: | 
igen | 
 
 
  | 
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük.
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.A hagymát a többi hozzávalóval együtt a zsemléhez adjuk. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a húst.
Egy tepsibe öntünk kevés olajat, a vizet, és hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockát.
Ebbe tesszük a töltött húst, aminek a tetejét megszórjuk fokhagymaporral. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük.
Mikor a hús átsült,levesszük róla a fóliát, hogy szép színt kapjon.
Tetszés szerinti körettel és friss salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A fokhagymapor helyett vághatunk rá friss fokhagyma szeleteket is.
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!