Főoldal / Sertés ételek / Fűszeres sajttal töltött karajtekercsek

Fűszeres sajttal töltött karajtekercsek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres sajttal töltött karajtekercsek

Fűszeres sajttal töltött karajtekercsek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 20 dkg szeletelt füstölt pulyasonka
  • 1 csésze csemegekukorica
  • 1 csésze zöldborsó
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • só, őrölt fehérbors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • liszt, zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.

A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

A karajszeleteket meghintjük sóval, majd ráhelyezünk egy szelet sonkát, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a kukoricát és a borsót, majd óvatosan feltekerjük.

A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük.

Ezt követően lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat forró bő olajban megsütjük.

Párolt rizzsel, tört burgonyával, sült burgonyával vagy akár salátával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére