Hájas süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hájas süti

Hájas süti

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  • 50 dkg háj
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek ecet
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 1 dl szódavíz
  • levár(ki milyet szeret)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hájat megtisztítjuk és ledaráljuk.
30 dkg lisztel jól összegyúrjuk és hűvös helyre tesszük.

A megmaradt 60 dkg lisztbe keverjük a cukrot és a sót, a tojássárgáját, az ecetet és kb. 1 dl szódavizet.
Összegyúrjuk. jól ki dolgozzuk és hűvös helyen pihentetjük 20 percig.

A hájat 3 részre osztjuk.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és rákenjük kézzel az egyik adag hájat a tésztára -mindenhol egyforma vastagon.

A tészta felső részét a közepe felé visszahajtjuk, majd az alsó felét ráhajtjuk és jobbról, majd balról is középre hajtjuk a tésztát.

Letakarjuk és 20 percig pihentetjük.

Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük.

Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, 4mm vékonyra és forró késsel (fontos, hogy forró legyen!) 10 x 8 cm-es téglalapokra felvágjuk.

Az egyik oldalába tesszük a lekvárt és ráhajtjuk a tésztát.

Egy tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé, de ne érjenek össze.

Előmelegített sütőben 170 °C -on szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt (sütőtől függ.)

Amikor picit hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére