Főoldal / Sertés ételek / Húspogácsa fokhagymás újburgonyával

Húspogácsa fokhagymás újburgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húspogácsa fokhagymás újburgonyával

Húspogácsa fokhagymás újburgonyával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darálthús
  • 3 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • zsemlemorzsa
  • 1 kg új burgonya
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott hagymákat, és a fűszereket ízlés szerint.

Feltesszük az olajat a lángra melegedni, a masszából pogácsákat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és a fel forrósodott olajban lassan, hogy jól átsüljön készre sütjük.

A burgonyát jól megmossuk, felkarikázzuk, olajjal kikent tepsibe tesszük,kevés vizet öntünk alá, megszórjuk foghagymával, fóliával letakarjuk, és sütőben készre pároljuk.

Ha puha a burgonya lezárjuk a lángot, de a tepsit a sütőben  hagyjuk, hogy színt kapjon a burgonyánk.

Tipp / megjegyzés:
Mikor még ennyire gyenge a burgonya, szeretem héjastól megsütni, olyan jó íze van.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére