Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsamáj másként

Kacsamáj másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsamáj másként

Kacsamáj másként

Hozzávalók:

  • 45 deka kacsamáj
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1,5 deci tej az áztatáshoz
  • 2 kanál kacsazsír
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A májat a tejjel leöntöm, és kb. fél órát a tejben áztatom.

A kacsazsírba a fokhagymát beleszelem, és gázon halványra megpirítom.

A májat kiveszem a tejből, lecsepegtetem és kis kockákra vágom.

A fokhagymás zsírba beleteszem a májat és fehéredésig sütöm.

Közben hozzáadom a karikára vágott vöröshagymát is és a fűszereket. Májas tejjel felöntöm.

Fedővel letakarom amíg a hagyma üvegesre nem párolódik. Mikor már a tejet elfőtte, és a hagyma is megpárolódott, apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

Rizzsel tálaltam.

Gyors finom étel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére