Főoldal / Kelt tészták / Kakaós-fahéjas leveles kifli

Kakaós-fahéjas leveles kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-fahéjas leveles kifli

Kakaós-fahéjas leveles kifli

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 mk. cukor
  • 25 dkg fagyos margarin

A töltelékhez:

  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 3 ek. kristálycukor

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos cukros tejjel felfuttatjuk. Majd a liszttel, sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formázunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Egy reszelővel a fagyos margarint reszelünk rá és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk és kinyújtjuk.
Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.

A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felét a tésztára szórjuk. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk majd.
A tésztát cikkekre felvágjuk, majd a cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Szép, leveles, roppanós kifli a végeredmény.

Mentés

Mentés

Kakaós-fahéjas leveles kifli 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére