Kakaós-fahéjas leveles kifli
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos cukros tejjel felfuttatjuk. Majd a liszttel, sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formázunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint reszelünk rá és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk és kinyújtjuk.
Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.
A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felét a tésztára szórjuk. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk majd.
A tésztát cikkekre felvágjuk, majd a cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Szép, leveles, roppanós kifli a végeredmény.