Főoldal / Sertés ételek / Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon

Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon

Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet karajt
  • 6 db szárított szilva, barack vagy datolya
  • 10 dkg kecskesajt
  • só, bors

Az almaszószhoz:

  • 4 db alma
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 kk fahéj
  • csipet só
  • fél evőkanál liszt
  • 2 dl víz
  • 2 dkg vaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg, vágjuk egyforma kockákra. Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta, és öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a fahéjat és pár percig rotyogtassuk, de ne főljön el a víz alóla. A végén botmixerrel pürésítsük össze.

A húshoz a karajszeleteken egy éles, hegyes késsel óvatosan vágjunk egy zsebet. A datolyát vágjuk fel apróra, és gyúrjuk össze a kecskesajttal. A töltelékkel töltsük meg a húst, és oszlassuk el jól a belsejében, majd lapogassuk le. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd hirtelen pirítsuk meg rajta a hús mindkét oldalát. Ezután töltsük fel pici vízzel, amennyi a serpenyő alját ellepi. Tegyünk rá fedőt, és várjuk meg míg a víz elpárolog. Ha elpárolgott vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy a húsok szép aranybarna színt kapjanak. Ne süssük túl, mert akkor a hús kiszárad.

Tálaljuk krumplipürével és bőven almaszósszal. Isteni, ez a sós édes kombináció, a kecskesajt a datolyával…Fenomenális!

Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére