Kókuszos keksz szalámi
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kekszet összetörjük, legyenek benne kisebb és nagyobb darabok is.
A tejet a margarinnal egy lábosban melegíteni kezdjük, amíg a margarin feloldódik benne.
Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük, hogy elolvadjon benne.
Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot, majd a kókuszreszeléket és a kekszet.
Alaposan összekeverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk,jól belenyomkodjuk, majd a tetejére hajtjuk a túl lógó fóliát, és hűtőbe tesszük dermedni.
Ha nincs őzgerincformánk, akkor egy folpack darabra helyezzük és meghengergetjük vele, majd becsomagolva hűtőbe tesszük, amíg szeletelhetőre dermed.
Fagyasztóba is tehetjük, ahol hetekig eláll. Fogyasztás előtt 30 perccel kivesszük, majd szeletelve kínáljuk.