Főoldal / Torták / Mandulás almatorta

Mandulás almatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás almatorta

Mandulás almatorta 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 citrom leve
  • 4 tojás
  • 25 dkg puha vaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 1 ek. porcukor
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, majd kivesszük a magházát és vékony szeletekre vágjuk.
Az almát lábasba tesszük, hozzáadunk 5 dkg cukrot, felöntjük vízzel és fahéjjal, citromlével ízesítjük, majd felforraljuk. Pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A puha vajat a maradék cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral,és a krémbe dolgozzuk.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.

A tészta felét a formába simítjuk, és szétosztjuk rajta az almát.
Ráöntjük a maradék tésztát, elsimítjuk,és rászórjuk a mandulát.
180C-fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük,majd hagyjuk kihűlni.

A tortát megszórjuk a porcukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd habzsákba töltve feldíszítjük vele a torta tetejét.
Citromfű levelekkel, reszelt citromhéjjal vagy akár almaszeletekkel is díszíthetjük a tetejét.

Tipp/Megjegyzés:

A mandula pirítva jobban kiadja az aromáját.
Zsír nélkül,bevonatos serpenyőben folyamatosan kevergetve süssük aranyszínűre, és csak kihűlve tegyük a tésztára.

Mandulás almatorta 5.00/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére