Elmentem!Mángoldkrémleves parmezánchips-el
Hozzávalók:
- 2-3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg mángold
- 2 kis szem újburgonya
- 5 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- fél citrom reszelt héja
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a tisztított mángoldot. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és felöntjük a húslevessel.
Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával. Ha felforrt a leves, botmixerrel pürésítjük.
A chips-hez a reszelt parmezánból kis kupacokat teszünk egy forró serpenyőbe és megolvasztjuk, ha egy picit már megbarnult, óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Finom ropogós lesz, ezzel kínáljuk a levest.
Tipp / megjegyzés:
Mángoldból készítettem el, ami manapság már bármelyik piacon elérhető, de ha valaki mégsem jutna hozzá, akkor spenótból is ugyanolyan isteni lesz.
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...