Főoldal / Desszertek / Márványos – krémsajtos brownie

Márványos – krémsajtos brownie

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Márványos – krémsajtos brownie

Márványos - krémsajtos brownie

Hozzávalók:

A csokis réteghez:

  • 270 g étcsokoládé (tibi)
  • 25 dkg ráma margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

A krémsajtos réteghez:

  • 500 g krémsajt (mascarpone)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristály cukor
  • 3 kk. vanília aroma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36cm)

Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.

Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük.

A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).

A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Márványos – krémsajtos brownie 4.15/5 (13 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére