Márványos muffin csokoládékrémmel
Hozzávalók:(16-24 darabhoz) A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit papír kapszlikkal kibéleljük.
A tej felét megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral majd félretesszük.
A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az olajjal és a maradék fél dl tejjel egy habverő segítségével elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre kikeverjük.
A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe belekeverjük a tejben feloldott sűrű kakaóport. A kakaós masszát elosztjuk a muffin formákban, majd rákanalazzuk a sárga masszát és egy kiskanál nyelével (vagy fakanál nyéllel) márványosra összekeverjük.
Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzácsurgatjuk a csokoládét és keményre felverjük. Tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük és minden muffin tetejére halmot nyomunk belőle.
A csokikrém tetejét kakaóporral és csokoládé forgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.