Főoldal / Desszertek / Medvehagymás rudacskák

Medvehagymás rudacskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Medvehagymás rudacskák

Medvehagymás rudacskák

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg medvehagymalevél
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek. só
  • ízlés szerint cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és fél óráig pihentetünk.

Közbe a medvehagyma leveleket megmossuk és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy, hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 30 percig ismét pihentetjük.

Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és tetszés szerint rudacskákat vágunk belőle. Tojással megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 C fokon sütjük.

Medvehagymás rudacskák 3.67/5 (3 értékelés)

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére