Főoldal / Torták / Mézes fahéjas almatorta

Mézes fahéjas almatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes fahéjas almatorta

Mézes fahéjas almatorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 gr liszt
  • 150 gr vaj vagy margarin
  • 36 gr cukor
  • 2-3 ek. hideg víz
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 750 gr hámozott alma
  • 1 db citrom
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt,hozzákeverjük az étkezési keményítőt.

A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.

Beleöntjük a kihűlt almát, és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.

A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson.

A megsült torta tetejét még forrón,a lekvárral lekenjük.
A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt.

Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás, ajánlom nagyon az oldal látogatóinak.
Elkészítése pedig szórakoztató és kreatív feladat.

 

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére