Mézes puszedli torta
Hozzávalók:A puszedlikhez:
A tortalaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a csipet sóval, a mézzel, a barna cukorral, az olajjal és a tejföllel. Hozzádolgozzuk a szódabikarbónával és mézes fűszerrel elkevert lisztet. A még puha masszát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (ha egy éjszakát pihen az sem baj)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A masszából másfél-két centis golyókat formázzunk, és egymástól viszonylag távol helyezzük el őket a papíron. Végül egy bevizezett evőkanál hátuljával lenyomkodjuk őket, hogy terüljenek kissé el és úgy 5-8mm magasak legyenek.
Betesszük a sütőbe és kb. 10-12 percig sütjük. Ahogy az alja egy pici színt kap vegyük ki, hogy ne száradjanak ki a puszedlik és finom puhák maradjanak.
Elkészítjük a tortalapot.
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül beleszórjuk az összemorzsolt mézespuszedlit is.
A piskótát 3 lapba elvágjuk és megtörjük a krémmel. A végén kívül is bevonjuk a krémmel és még egy nagy adag mézespuszedli morzsával is megszórjuk.
Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap, puszedlivel díszítve kínáljuk.