Főoldal / Desszertek / Mézes szelet kókuszos krémmel

Mézes szelet kókuszos krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mézes szelet kókuszos krémmel

Mézes szelet kókuszos krémmel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 ek. méz
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. kakaó holland

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor (40 g)
  • 10 dkg kókusz
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. konyak

A tetejére:

  • 20 dkg keserű csoki
  • 250 ml őszibaracklekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk a deszkára. A vajat, a cukrot, és a mézet gőz felett megolvasztjuk. Amikor minden elolvadt, hozzáadjuk a szódát, a tojást, a kakaót és lassan hozzá keverjük a liszthez, majd hozzáadjuk a tejfölt is és nemragadós tésztát dolgozunk össze, és jól kigyúrjuk. A tésztát szétmérjük 5 egyenlő részre, és egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki, majd egymásra halmozzuk sütésig.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 6-6 perc alatt megsütjük a lapokat. Hagyjuk kihűlni a rácson.

A tejben elkeverjük a pudingot és megfőzzük. Még forrón hozzákeverjük a kókuszt és hagyjuk kihűlni. A vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzá kanalazzuk a kihűlt kókuszos masszát és 4 részre osztjuk. Berakjuk a hűtőbe dermedni.

Minden lapot megkenünk forró őszibarack lekvárral, majd rákenjük a krémet, és így folytatjuk amíg elfogynak a hozzávalók.
Utoljára befedjük az ötödik lappal, ráteszünk egy réteg a sütőpapírt, vágódeszkát és 4 kg lisztet és a hűtőbe rakjuk éjszakára.
Másnap elkészítjük a csokimázat/mindenki ahogyan szereti/ráöntjük a sütire és berakjuk a hűtőbe.

Amikor megdermedt a csokimáz, forró vizes késsel szeleteljük és a tetejét megszórjuk fehér csoki forgáccsal.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére